Onderhoud en verduurzaming

Verduurzaming

Rhenam Wonen is voortdurend bezig met het verduurzamen van het woningbezit. De aannemers Weijman Vastgoedonderhoud en Aannemingsmaatschappij J. Bouman zijn druk bezig met het verbeteren van de woningen. In samenwerking met adviesbureau Atriensis projecten worden de plannen tot stand gebracht en worden de woningen energiezuiniger gemaakt.

Energetische maatregelen

De woningen van Rhenam wonen worden energetisch verbeterd. Wat er precies gebeurt verschilt per complex. Je moet denken aan de volgende maatregelen:

  • Aanbrengen van spouwmuurisolatie. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur.
  • Aanbrengen van dakisolatie en nieuwe dakpannen aan buitenzijde van de woning
  • Aanbrengen van HR ++ beglazing inclusief zelfregulerende ventilatieroosters in bestaande kozijnen. In sommige gevallen worden de bestaande kozijnen vervangen door nieuwe houten of kunststof kozijnen. De kozijnindeling blijft hetzelfde.
  • Aanbrengen vraaggestuurde mechanische ventilatie. Een CO2 sensor in de woonkamer zorgt voor een gezond leefklimaat in de woning. De ventilatie is daarnaast met een standenschakelaar in de keuken te regelen.
  • Plaatsen van zonnepanelen op het dak. De elektriciteit die deze zonnepanelen opwekken, gebruikt de huurder in de woning.

De bewoners die aan de beurt zijn, krijgen ruim van te voren te horen dat hun woning op de planning staat om verbeterd te worden. Vervolgens krijgen bewoners een uitnodiging voor een bewonersavond om geïnformeerd te worden over de gemaakte plannen.

Naast energetische maatregelen voeren wij over het algemeen ook planmatig onderhoud uit tijdens de verduurzamingsperiode. Hierbij moet je denken aan schilderwerk, het vervangen van deuren en het vervangen van ramen en kozijnen. De werkzaamheden die uitgevoerd worden verschillen per complex. Als jouw woning aan de beurt is wordt er altijd via een brochure gecommuniceerd welke werkzaamheden er allemaal uitgevoerd gaan worden.

Let op: het is dus niet altijd zo dat voor elk complex dezelfde werkzaamheden uitgevoerd worden!

Heb je vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.