Ik zoek

Actueel aanbod huurwoningen

Rhenam Wonen heeft woningen in Rhenen, Elst, Achterberg, Amerongen, Maarn, Overberg en Leersum. Het actuele aanbod vind je op Huiswaarts.nu. Er wordt dagelijks nieuw aanbod aan de site toegevoegd. Wil je hierop reageren? Schrijf je dan in via Huiswaarts.nu.

Reageren

Je kunt via Huiswaarts reageren op woningen die vrijkomen. Dit kan tot de datum die in de advertentie vermeld staat. Hierna wordt de selectie gedraaid en is bekend aan wie de woning wordt toegewezen. Jouw plaats op de rangordelijst is via Huiswaarts.nu terug te vinden, direct na het draaien van de selectie.

Voorwaarden

Hieronder lees je de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning bij Rhenam Wonen.

  • Jij of tenminste één van de leden van jouw huishouden is 18 jaar of ouder;
  • Jij of tenminste één van de leden van jouw huishouden bezit de Nederlandse nationaliteit of beschikt over een geldige verblijfstitel in Nederland. 

Je mag maar één keer ingeschreven staan, als hoofdaanvrager of medeaanvrager. Daarbij moet jouw inschrijving jaarlijks worden verlengd. 

Inkomensvoorwaarden

Aan de woningen zelf worden voorwaarden gesteld met betrekking tot de hoogte van jouw inkomen. Bij de geadverteerde woningen worden deze voorwaarden vermeld. Raadpleeg Huiswaarts.nu voor meer informatie.

Passend toewijzen

Vanaf 1 januari 2016 moeten wij onze woningen passend toewijzen. Dit houdt in dat er bij de woningadvertenties op Huiswaarts.nu extra inkomenseisen worden vermeld. Deze inkomenseisen kunnen ook van invloed zijn op de volgorde.

Voor de woningen van Rhenam Wonen betekent dit het volgende:

  • Om in aanmerking te komen voor een woning moeten eenpersoonshuishoudens een belastbaar jaarinkomen hebben van minder dan € 47.699. Voor meerpersoonshuishoudens geldt een grens van € 52.671 (gezamenlijk belastbaar jaarinkomen).
  • Woningzoekenden met een inkomen onder de huurtoeslaggrenzen mogen niet reageren op woningen met een huur boven de aftoppingsgrenzen van de Wet op de Huurtoeslag.

Als een woning passend wordt toegewezen, betekent dit niet automatisch dat je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Als je wilt weten of je daarvoor in aanmerking komt, dan kun je een proefberekening maken.

Controle inkomen

Je inkomen wordt gecontroleerd aan de hand van een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Ben je actief op zoek, vraag dan deze verklaring aan. Dit kan via Mijn Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) of de belastingtelefoon (0800 - 0543) en is kosteloos.