Ga naar de inhoud

Heb je een indicatie voor wijkverpleegkundige zorg en ben je 55 jaar of ouder? Wellicht kom je dan in aanmerking voor een appartement in De Tollekamp of De Tabakshof in Elst. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Je bent in bezit van een indicatie voor wijkverpleegkundige zorg (thuiszorg) voor verpleging, persoonlijke verzorging en/of begeleiding. Bij een tweepersoonshuishouden dient minstens één van beiden in het bezit te zijn van een geldige indicatie.
  • Je bent 55 jaar of ouder (bij een tweepersoonshuishouden minimaal één van beiden).

 

Passend toewijzen
Vanaf 1 januari 2016 moeten wij onze woningen passend toewijzen. Dit houdt in dat er bij de woningadvertenties op Huiswaarts.nu extra inkomenseisen worden vermeld. Deze inkomenseisen kunnen ook van invloed zijn op de volgorde. Voor het toewijzen van woningen hanteren wij de regels die van toepassing zijn op sociale verhuur (zie infographic). 

Voor de woningen van Rhenam Wonen betekent dit het volgende:

  • Om in aanmerking te komen voor een woning, moeten eenpersoonshuishoudens een belastbaar jaarinkomen hebben van minder dan €44.035. Voor meerpersoonshuishoudens geldt een grens van €48.625 (gezamenlijk belastbaar jaarinkomen).
  • Woningzoekenden met een inkomen onder de huurtoeslaggrenzen mogen niet reageren op woningen met een huur boven de aftoppingsgrenzen van de Wet op de Huurtoeslag.

 

De Tollekamp in Rhenen: 34 senioren appartementen
In De Tollekamp bevinden zich onder andere 34 seniorenappartementen. Rhenam Wonen verhuurt de appartementen aan senioren met een indicatie voor wijkverpleegkundige zorg (thuiszorg) voor verpleging, persoonlijke verzorging en/of begeleiding. De toewijzing van de 34 appartementen gaat via Zorggroep Charim. Voldoe je aan de voorwaarden en wil jij je inschrijven? Neem dan contact op met de klantenservice van Zorggroep Charim

 

De Tabakshof in Elst: 16 senioren appartementen
In De Tabakshof in Elst (UT) bevinden zich 16 senioren appartementen. De woningen zijn verhuurd aan senioren met een indicatie voor wijkverpleegkundige zorg (thuiszorg) voor verpleging, persoonlijke verzorging en/of begeleiding. De toewijzing van de 16 appartementen gaat via stichting QuaRijn. Wil jij op de wachtlijst? Neem dan contact op met QuaRijn.

 

INFOGRAPHIC