Grip op je lasten

Door de inflatie en hoge energierekeningen komen steeds meer mensen in Nederland financieel in de knel. Een groeiend aantal huurders heeft in deze tijd (stress door) zorgen over geld. Je doet je best, maar komt niet meer rond. Dat is logisch, want de prijzen stijgen ontzettend snel. Weet dat er veel mogelijkheden zijn die jou kunnen ontzorgen. Huurders die hier gebruik van maken, merken dat dat hen helpt. Wellicht helpt het jou ook. Zet daarom de eerste stap. Rhenam Wonen staat voor je klaar.

Energiecoach 

Met de energiecoach ga je na hoe je jouw energieverbruik efficiënter kunt regelen. Een energiecoach (of energiefixer) kijkt samen met jou naar het stroomgebruik van huishoudelijke apparaten, de verwarming in je huis en hoeveel water je verbruikt. Met een aantal simpele maatregelen kun jij geld besparen. Het advies is gratis en geheel vrijblijvend. 

Gemeente Rhenen
Ga naar Energieloket Rhenen voor gratis energiehulp in de gemeente Rhenen. 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Ga naar Heuvelrug Energie voor gratis energiehulp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 

Hulp en advies in jouw gemeente

Gemeente Rhenen
Voor vragen en financieel advies kun je terecht bij het Budget Advies Centrum (BAC). Dagelijks is het budgetloket telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur via (0318) 53 88 30. Je kunt je vraag ook sturen naar budgetloket@veenendaal.nl

HulpMaatje Rhenen
HulpMaatje Rhenen helpt inwoners van de gemeente Rhenen de weg omhoog te vinden. Dit doen ze onder andere op het gebied van financiën, administratie en het zoeken van werk. Deze vrijwilligersorganisatie bestaat uit toegewijde coördinatoren en maatjes die zowel kortdurende als langdurige ondersteuning bieden. Hun aanpak is efficiënt, sociaal en informeel. HulpMaatje Rhenen werkt samen met de gemeente Rhenen.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug 
In Driebergen en Amerongen kun je terecht bij de inloop 'Grip op Geld'. Het is gratis en je hoeft geen afspraak te maken. Een team van specialisten staat voor je klaar. 

  • Amerongen: dinsdag 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn: donderdag 10.00-12.00 uur in Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2
  • Driebergen-Rijsenburg: dinsdag 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164

Wij staan voor je klaar

Kom je er niet uit met je maandelijkse lasten? Dit is niets om je voor te schamen. Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken. Wil je een betalingsregeling treffen? Regel dit dan via Mijn Rhenam. Er zijn geen extra kosten aan een betalingsregeling verbonden.


Online bespaartest

Vul 12 vragen in en ontdek hoe je je energierekening kan verlagen. Je krijgt direct bespaartips die je gemakkelijk zelf thuis toe kunt passen.