QuaRijn nu formeel huurder van woonzorglocatie De Linde in Achterberg

14 juli 2020

 

Zorginstelling QuaRijn en woningcorporatie Rhenam Wonen ondertekenden woensdag 8 juli de huurovereenkomst voor woonzorgcentrum De Linde in Achterberg. Rhenam Wonen bouwde het zorgcomplex met de bedoeling het gebouw te verhuren aan QuaRijn die hier 24 ouderen met dementie gaat huisvesten.

De handtekeningen werden gezet door Mirjam Hagen, lid Raad van Bestuur van QuaRijn, en door Pieter Thoben, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen. Met die handeling is QuaRijn nu formeel de huurder geworden van het woongebouw en kan zij daarmee haar zorgaanbod in de regio verder versterken.

Kleinschalig
Mirjam Hagen gaf aan blij te zijn dat het gelukt is dit project te realiseren in een mooi samenwerkingsverband waarin de gemeente Rhenen, Rhenam Wonen en QuaRijn participeerden. “Ik ben trots op die goede samenwerking. Hierdoor is het mogelijk geweest een prachtig modern zorgcomplex te realiseren. Dat complex biedt kwetsbare ouderen ook tijdens de laatste levensfase een woonplek die zo dicht mogelijk hun eerdere thuissituatie benadert. Wij zoeken het vooral in kleinschalige wooneenheden zoals De Linde”.

Maatschappelijke taak
Rhenam Wonen geeft met de bouw van De Linde invulling aan de maatschappelijke taak die zij als woningcorporatie heeft. In de regio Rhenen is het maatschappelijk vastgoed nu mooi gespreid. Voor de huisvesting van ouderen met dementie heeft Rhenam naast De Linde in Achterberg ook 50 woonzorgeenheden in De Tollekamp in Rhenen én 13 zorgstudio’s in De Tabakshof in Elst.

Open uitstraling
Woonzorgcentrum De Linde ligt precies tussen een woonwijk en het groen. Alles is gelijkvloers gebouwd. De wooneenheden zijn bijna organisch verbonden met de omgeving en met de natuur. De aan elkaar geschakelde paviljoens hebben een heel open uitstraling gekregen. In de prachtige woonzorglocatie hebben inmiddels de eerste bewoners hun intrek genomen.