29 oktober - Inloopmarkt Samen Rhenen ontstenen en vergroenen!

23 oktober 2019

Inloopmarkt Samen Rhenen ontstenen en vergroenen!

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer. Afgelopen zomer was het bijvoorbeeld vaak heet en enorm droog. En regen valt steeds vaker in hevige hoosbuien met regelmatig wateroverlast tot gevolg. In onze steeds verder versteende omgeving blijft hitte langer hangen en kan water minder goed weg. Daar moeten we samen iets aan doen. En gelukkig is dat helemaal niet moeilijk.

Veel informatie en advies daarover krijgt u tijdens de gratis inloopmarkt ‘Samen Rhenen ontstenen en vergroenen!’ op dinsdag 29 oktober in het Huis van de gemeente in Rhenen. Aan de hand van advies en demonstraties krijgt u inzicht in maatregelen die u zelf kunt nemen of kunt laten uitvoeren. Onder meer de Waterschappen en Tuincentrum De Wildernis laten zien hoe u met soms kleine aanpassingen veel kunt bereiken. Bovendien worden er twee regentonnen verloot. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten op de inloopmarkt en wordt er een kleurwedstrijd georganiseerd.

Rhenam Wonen is één van de deelnemers aan deze markt. We staan er samen met Rosa Novum, een sociaal groenbedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt zinvol, betaald werk biedt in het groenonderhoud. Er is dus volop kennis en kunde aanwezig om u goed te adviseren over hoe we samen de woonomgeving klimaatadaptief kunnen maken.

De inloopmarkt wordt gehouden op 29 oktober vanaf 18.00 - 21.00 uur in het Huis van de gemeente aan de Nieuwe Veenendaalseweg.