Verduurzamingsprogramma Rhenam Wonen van start!

21 februari 2018

 

 

Binnenkort begint Rhenam Wonen met het energiezuinig maken van 66 woningen in Rhenen en Elst. Voor de huurders van deze woningen leidt dit tot een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Voor Rhenam Wonen betekent dat hiermee de doelstellingen, opgelegd van rijksoverheid, worden behaald. Voor de uitvoering van het verduurzamingsprogramma zijn Aannemingsmaatschappij J. Bouman uit Rhenen en Weijman Vastgoedonderhoud uit Veenendaal geselecteerd.

 

Met deze twee pilotprojecten start het verduurzamingsprogramma van Rhenam Wonen. Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met de verschillende stakeholders, de huurdersbelangenverenigingen en de medewerkers van Rhenam Wonen. In het programma staat omschreven dat Rhenam Wonen tot en met 2025 uiteindelijk ruim 1.400 woningen naar een gemiddeld label A wil brengen. De stip aan de horizon is de gehele woningvoorraad en nieuwbouw energieneutraal in 2050.

“Het creëren van draagvlak bij bewoners in de twee pilotprojecten ging snel. We bieden bewoners een mooi plan. Een comfortabele woning met minder energielasten, daar zeg je geen nee tegen!” aldus de projectleider van adviesbureau Atriensis. In samenwerking met Rhenam Wonen hebben zij de energetische plannen gemaakt en de geschikte aannemers voor het project geselecteerd.

“Bewoners betalen een kleine huurverhoging voor de verbeteringen. De besparing die we verwachten is aanmerkelijk hoger, dus bewoners gaan besparen op hun woonlasten. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze bewoners meteen gaan besparen, is de besparing het eerste jaar volledig ten gunste van de bewoner. Na één jaar gaat de bewoner pas de huurverhoging betalen”, sluit Rien Lodder, manager Wonen en Vastgoed Rhenam Wonen, af.

 

Op de foto van links naar rechts: Han Fluttert (directeur Weijman Vastgoedonderhoud), Martijn Rink (directeur/bestuurder Rhenam Wonen) en Dave Baart (directeur aannemingsbedrijf J. Bouman).