Nieuwbouwprojecten

Woonzorgcentrum De Linde

Woonzorgcentrum De Linde

De ontwikkeling van het nieuwe woonzorggebouw 'De Linde' in Achterberg is nog niet zeker. Het definitief ontwerp voor het gebouw was al klaar. Daarna zijn de technische en energetische maatregelen en de binneninrichting verder uitgewerkt. Dit alles en stijgende prijzen maken het plan flink duurder dan verwacht. 

In overleg met alle betrokkenen blijven we nieuwe mogelijkheden onderzoeken en in het eerste kwartaal van 2018 weten we of het plan financieel haalbaar is. 

 

Woningtype: Woonzorgcentrum
Oplevering: nog niet bekend
Bekijk project
Koningin Wilhelminaweg, Amerongen

Koningin Wilhelminaweg, Amerongen

De oude apotheek in Amerongen heeft een mooie nieuwe bestemming. Woensdag 4 juli kregen de nieuwe bewoners de sleutel van hun net opgeleverde appartement in het karakteristieke pand aan de rotonde in het hart van Amerongen. Rhenam Wonen gaf het verouderde gebouw een facelift en realiseerde er acht appartementen voor jongeren met autisme. Begeleid door Styx Coaching en Training kunnen zij daar zelfstandig wonen.

Styx Coaching en Training hadden al drie appartementen in het gebouw en een aantal appartementen in Allemanswaard. De nieuwe woningen in de voormalige apotheek maken doorstroming mogelijk. In Allemanswaard wonen de jongeren helemaal beschermd, op de nieuwe locatie iets zelfstandiger. Van die doorstroommogelijkheid wordt direct gebruik gemaakt. Een van de bewoners verhuist van Allemanswaard naar het vernieuwde gebouw en maakt daarmee ruimte voor een nieuwe bewoner die meer begeleiding nodig heeft.

Trots
De officiële opening werd verricht door de nieuwe bewoners zelf. Zij knipten samen een lint door en kregen daarna de sleutels van hun nieuwe woning. Maar het openingsfeest begon in De Proloog, het fietscafé in Allemanswaard in Amerongen. In een korte toespraak gaf Martijn Rink, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen aan dat er steeds meer behoefte is aan woonvormen waar wonen en zorg worden gecombineerd. “We zijn dan ook blij en dankbaar dat we deze appartementen voor jongeren hebben kunnen realiseren. En we zijn trots omdat het ons eerste project in Amerongen is, sinds de corporaties van Rhenen en Amerongen fuseerden tot Rhenam Wonen. Bovendien is dit het eerste transformatieproject van Rhenam Wonen.” Gerrit Boonzaaijer, dorpswethouder Amerongen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, haakte daar op in: “Transformeren is heel lastig, maar het sluit goed aan bij de duurzaamheidsambitie van onze gemeente. Slopen en nieuw bouwen is niet duurzaam. Dus als je een gebouw op deze maatschappelijk waardevolle manier kunt herbestemmen, is dat fantastisch.”

De Rotonde
Het slotwoord was voor Esther Hagen. Zij onthulde de nieuwe naam van het woon-zorggebouw, die mooi aansluit bij de locatie en de bestemming. “In de wandelgangen heet het ‘de oude apotheek’, maar wie wil er wonen in een pillenfabriek? Eén van de nieuwe bewoners wilde kort geleden afspreken bij ‘de rotonde’ en dat bracht mij bij de nieuwe naam. Een rotonde is veiliger dan een kruispunt en het heeft een betere doorstroming. Iedereen rijdt in zijn eigen tempo een rotonde over. De één weet al precies welke afslag hij wil nemen en de ander niet. Dat geldt ook voor onze bewoners. Aan de rotonde kunnen ze alle kanten op.”

Woningtype: Appartementen
Oplevering: Opgeleverd
Bekijk project
Eindseweg, Overberg

Eindseweg, Overberg

Ook met de plannen voor elf eengezinswoningen aan de Eindseweg in Overberg zijn we een eind op streek. Het definitief ontwerp is gereed. Maar voordat we een omgevingsvergunning aanvragen, onderzoekt adviesbureau Companen of er ook echt behoefte is aan nieuwe eengezinswoningen in de sociale huur in Overberg. Daarnaast lopen er nog diverse andere onderzoeken en is Rhenam Wonen in overleg met de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 
 
Woningtype: Eengezinswoningen
Oplevering: nader te bepalen
Bekijk project
Het Bosje in Elst, het huis van je leven

Het Bosje in Elst, het huis van je leven

Hoogste punt bereikt in nieuwbouwproject Het Bosje te Elst (U)
Op vrijdag 23 juni heeft aannemer Bouwbedrijf Driesten uit Harskamp het hoogste punt bereikt in nieuwbouwproject Het Bosje te Elst. Medio november zullen de dertien levensloopbestendige woningen worden opgeleverd.

De dertien woningen zijn inmiddels toegewezen.

 

Bouw verloopt voorspoedig
De bouw van de 13 seniorenwoningen die aan de Tabaksweg en De Spijlen worden gebouwd gaat voorspoedig. De toekomstige bewoners kunnen de metselaars aan het werk zien met het aanbrengen van de buitenmuren.

 

Bouw seniorenwoningen het Bosje gestart!
In januari 2018 is Bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp gestart met de bouw van 13 levensloopbestendige woningen voor senioren in Elst. In de levensloopbestendige woningen zijn alle gebruiksfuncties op de begane grond: woonkamer, keuken, toilet, badkamer en slaapkamer, meterkast, berging, noem maar op. De afmetingen van de ruimten en de doorgangen zijn zodanig dat iedereen - dus ook de mensen met een rollator of rolstoel - zich er goed kunnen bewegen. 

De nieuwe huizen worden gebouwd op het terrein ten zuiden van de MFC Het Bestegoed. De locatie ligt in het hart van Elst met verschillende voorzieningen op loopafstand. De woningen hebben allemaal één bouwlaag met een kap, en zijn verdeeld in drie bouwblokken; één langs de Tabaksweg en twee langs De Spijlen. De woningen komen te staan rond een parkeerhofje aan de achterzijde van de woningen.

Als alles volgens planning verloopt, kunnen we de woningen in november 2018 opleveren.

 

Woningtype: seniorenwoningen
Oplevering: november 2018
Bekijk project
pagina 1 van 1