Nieuwbouw

Appartement

Vanaf oktober 2022 verhuurt Rhenam Wonen 42 duurzame en levensloopbestendige appartementen aan de voet van de Grebbeberg. De appartementen zijn super energiezuinig en bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens.

De 42 appartementen vormen samen de entree tot de wijk Vogelenzang. De appartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen en liggen aan de Zanglijster. De driekamerappartementen zijn 58 tot 67 vierkante meter groot en zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. De huurprijs bedraagt maximaal € 633,24. Alle appartementen hebben een balkon en een prachtig uitzicht.

Super duurzaam
De optimaal geïsoleerde appartementen zijn volledig gasloos en hebben naast vloerverwarming en een warmtepomp ook een warmte-terugwin-installatie. De luchtkwaliteit in de appartementen wordt gestuurd met een CO2-sensor. Bovendien heeft ieder appartement eigen zonnepanelen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de huurder en wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. 

Toegankelijkheid
Parkeren is gerealiseerd op eigen terrein (43 plaatsen) en ondanks de hoogteverschillen is alles met hellingbanen toegankelijk voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel of rollator. De centrale entree en de galerij zijn voorzien van elektrische deuropeners. Ook de algemene toegang naar de bergingen is geautomatiseerd.

Alle appartementen zijn zowel via het trappenhuis als de lift toegankelijk. Ieder appartement heeft handsfree video-intercom installatie in de woonkamer om bezoekers binnen te laten.

Toewijzing
Voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze prachtige appartementen zijn inschrijving als woningzoekende bij www.huiswaarts.nu én het huishoudinkomen mag niet hoger zijn dan € 40.765 (eenpersoonshuishouden) of € 45.014 (meerpersoonshuishouden).

Voor deze appartementen maakt de gemeente Rhenen een uitzondering op de gebruikelijke toewijzingsregels. Daardoor hebben inwoners van Rhenen van 55 jaar en ouder die een sociale huurwoning achter voorrang op deze appartementen.

Meer informatie
De verhuurbrochure met alle informatie, plattegronden en technische specificaties vindt u hier. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de wijkconsulent Sabine van Wijk via s.vanwijk@rhenam.nl of 0642197828.

Bouw Entreegebouw
Het Entreegebouw vormt, zoals de naam aangeeft, de entree van de woonwijk Vogelenzang. Met de realisatie van het Entreegebouw komen 42 duurzame nieuwe woningen (één- of tweepersoonshuishoudens) voor de sociale huursector in Rhenen beschikbaar Dit aantal is hoger dan de gemeentelijke norm. De realisatie van extra sociale huurwoningen is mogelijk gemaakt door een akkoord tussen de gemeente, de ontwikkelaar en Rhenam. Waarbij alle partijen hun verantwoordelijkheid hebben genomen om het plan haalbaar te maken. De bijdrage van de gemeente, 260 duizend euro, is voor de helft gedekt door een provinciale subsidie.

Op 7 juli hebben de ontwikkelaar van Wijnen en woningcorporatie Rhenam een koopovereenkomst gesloten voor overname van het gehele appartementencomplex. De woningen hebben betaalbare woonlasten en zijn levensloopbestendig en hiermee uitermate geschikt voor senioren. De uitdaging is om de doorstroming van deze doelgroep opgang te brengen, waardoor er ruimere sociale huurwoningen vrij komen. Daarmee wordt extra ruimte gecreëerd op de krappe markt in het sociale segment.

Architectuur
Het appartementencomplex wordt in dezelfde stijl gebouwd als de rest van de wijk en kent ook dezelfde architect: MIX Architectuur. Daardoor ontstaat er rust en eenheid in het geheel. Ook de tuin en de parkeerplek van het complex sluiten straks aan op al het groen van de wijk. Met een lichte kleur steen en houtaccenten, zowel rond de balkons als aan de galerijzijde, wordt er eenheid gecreëerd in het complex. Beide complexen kijken uit over de Rijn en de prachtige natuur van Rhenen, waardoor de privacy van de achterburen hen niet afgenomen wordt. Door de vorm en massa heeft het gebouw een geluidsisolerende werking voor de rest van de wijk, waardoor bewoners nog meer de rust van de natuurlijke omgeving beleven.

Het Entreegebouw is inmiddels opgeleverd. 

Details

Aantal woningen 42
Status Opgeleverd
Start project 01-09-2021
project-image_2548
project-image_2549
project-image_2550
project-image_2551
project-image_2865
project-image_2866
project-image_2871