Nieuwbouw

Appartement

Het Entreegebouw vormt, zoals de naam aangeeft, de entree van de woonwijk Vogelenzang. Met de realisatie van het Entreegebouw komen 42 duurzame nieuwe woningen (één- of tweepersoonshuishoudens) voor de sociale huursector in Rhenen beschikbaar Dit aantal is hoger dan de gemeentelijke norm. De realisatie van extra sociale huurwoningen is mogelijk gemaakt door een akkoord tussen de gemeente, de ontwikkelaar en Rhenam. Waarbij  alle partijen hun verantwoordelijkheid hebben genomen om het plan haalbaar te maken. De bijdrage van de gemeente, 260 duizend euro, is voor de helft gedekt door een provinciale subsidie.

Op 7 juli hebben de ontwikkelaar van Wijnen en woningcorporatie Rhenam een koopovereenkomst gesloten voor overname van het gehele appartementencomplex. De woningen hebben betaalbare woonlasten en zijn levensloopbestendig en hiermee uitermate geschikt voor senioren. De uitdaging is om de doorstroming van deze doelgroep opgang te brengen, waardoor er ruimere sociale huurwoningen vrij komen. Daarmee wordt extra ruimte gecreëerd op de krappe markt in het sociale segment.

Architectuur
Het appartementencomplex wordt in dezelfde stijl gebouwd als de rest van de wijk en kent ook dezelfde architect: MIX Architectuur. Daardoor ontstaat er rust en eenheid in het geheel. Ook de tuin en de parkeerplek van het complex sluiten straks aan op al het groen van de wijk. Met een lichte kleur steen en houtaccenten, zowel rond de balkons als aan de galerijzijde, wordt er eenheid gecreëerd in het complex. Beide complexen kijken uit over de Rijn en de prachtige natuur van Rhenen, waardoor de privacy van de achterburen hen niet afgenomen wordt. Door de vorm en massa heeft het gebouw een geluidsisolerende werking voor de rest van de wijk, waardoor bewoners nog meer de rust van de natuurlijke omgeving beleven.

De bouw van het Entreegebouw is inmiddels gestart. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over het project.

Details

Aantal woningen 42
Status Bouw gestart
Start project 01-09-2021
project-image_2548
project-image_2549
project-image_2550
project-image_2551