Nieuwbouw

Appartementen

Het bouwplan omvat de bouw van 20 appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen die volgens de normen van Woonkeur worden gebouwd. Zij zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat de appartementen voldoende niveau hebben aan gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het complex met 20 appartementen is een ontwerp van InTex Architecten uit Arnhem. Het gebouw bestaat uit twee vleugels met daartussen een entree met trappenhuis en lift. De vleugel langs de Lijsterberg heeft twee woonlagen en de andere vleugel achter op het terrein heeft drie woonlagen. Op het eigen terrein van het wooncomplex komen 28 parkeerplaatsen en een binnentuin.

 

Doelgroep
De doelgroep die voor deze woningen in aanmerking komt is één- en tweepersoonshuishoudens. Bijzonder aan de uitwerking is dat dit het eerste appartementencomplex wordt dat door Rhenam gasloos wordt gebouwd. Wij zijn in 2022 gestart met de bouw van deze appartementen.

 

Ontwikkeling 

Na een stedenbouwkundig onderzoek en nauw overleg met de gemeente Rhenen is in 2019 gestart met de ontwikkeling van appartementen. Daartoe hebben wij inTex Architecten ingeschakeld die voor ons een schetsontwerp hebben gemaakt. Met dit ontwerp heeft het bestuur van Rhenam alsmede het college van B&W ingestemd. Vervolgens is dit plan uitgewerkt tot een definitief ontwerp en is in december 2020 de omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente.

 

 

Details

Aantal woningen 20
Status Gestart
Start project 02-05-2022
project-image_2867
project-image_2911