Rhenam Wonen neemt 41 woningen van Mooiland over

Op 30 juni 2023 nemen wij 41 huurwoningen over van woningcorporatie Mooiland. Dit zijn eengezinswoningen aan de Korenbloemstraat, Prins Bernhardstraat, Donderberg en Frankenveld in Rhenen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen een brief van Mooiland over de overname.  

Reden voor overname   
Het grootste deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staat in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving. Dit noemen zij hun kerngebied. Mooiland heeft ook woningen buiten dit kerngebied. Hier is het bezit sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden. Dat doen zij door woningen te verkopen. Daarbij draagt Mooiland haar huurwoningen bij voorkeur over aan lokaal of regionaal verankerde corporaties, zoals Rhenam Wonen. Vanaf 2024 is Mooiland alleen nog actief in het kerngebied.

Carly Jansen, bestuurder van Mooiland, vertelt: “Bij de verkoop van de woningen in Rhenen hebben we gezocht naar een verhuurder die deze woningen ook voor de toekomst behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze verhuurder vonden wij in Rhenam Wonen. Zij weten als lokaal verankerde organisatie wat er in Rhenen leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging.”   

Nieuwe verhuurder  
Rhenam Wonen is de juiste corporatie voor deze overname. Wij zijn een lokaal verankerde partner die dicht bij de huurder staat en maatwerk levert aan huurders die dit nodig hebben. Wieke van Veldhuizen, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen, licht de aankoop toe: “Wij zijn blij dat wij deze woningen aan onze portefeuille toe kunnen voegen. Fijn dat wij deze huurders, als nabije buur, kunnen ondersteunen en dat de woningen door de aankoop behouden blijven voor de sociale woningmarkt in Rhenen.” 

Mooiland en Rhenam Wonen werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoop- en overdrachtsproces. Op 30 juni 2023 worden de woningen officieel overgenomen.