Overlastklachten
Het kan voorkomen dat uw levensstijl en woongedrag botst met die van uw buren of iemand uit uw straat of complex. In dat geval spreken we van overlast. Het is erg vervelend als u hiermee te maken krijgt.

Maak het probleem bespreekbaar
Belangrijk is dat u het probleem met uw buren bespreekbaar maakt. Misschien weten uw buren helemaal niet dat u zich stoort aan hun gedrag. Een vriendelijk gesprek lost in veel gevallen al veel op.

Als praten niet helpt
Is het probleem daarna nog niet opgelost, dan heeft het zin om Rhenam Wonen in te schakelen. Voor het melden van uw klacht kunt u het overlastformulier gebruiken.

Politie inschakelen
Als u last heeft van hangjongeren, verkeersoverlast, vandalisme, inbraak, drugsoverlast of bedreigingen, neem dan contact op met de politie (0900) 8844.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Hier vind je onze flyer over overlast. 

Buurtbemiddeling
Stel, u heeft onenigheid met de buren. Het is niet gelukt om met hen te praten of afspraken te maken. Of, misschien kent u de buren nauwelijks en vindt u het moeilijk om een gesprek met hen te beginnen. Soms zijn de spanningen tussen u beiden al zo hoog opgelopen dat u niet meer met elkaar spreekt. Een oplossing lijkt buiten beeld, maar u wilt er toch uitkomen. De buurtbemiddelaars kunnen u (weer) in gesprek brengen om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken. Zij helpen u om afspraken met elkaar te maken die voor u allebei goed werken. Bij elk conflict is het beter dat partijen zelf hun probleem oplossen dan dat een ander een oplossing oplegt. Zo is de kans kleiner dat een probleem zich later weer voordoet.

Informatie over buurtbemiddeling in Rhenen

Informatie over buurtbemiddeling GUH