Je mag zelf in jouw woning klussen. Dit noemen we een zelf aangebrachte voorziening (ZAV). Logisch dat je jouw huis in wilt richten naar eigen smaak, zodat je je er prettig voelt. Daarom biedt Rhenam Wonen jou de mogelijkheid om zelf jouw huurwoning aan te passen aan jouw wensen. Wij stellen echter wel een aantal voorwaarden. 

Voorwaarden

  • In de flyer 'Zelf klussen' lees je welke klussen je zelf uit mag voeren en welke voorwaarden daarvoor gelden. 
  • Neem vooraf altijd contact op met onze opzichter. Je kunt dan (gratis) advies krijgen over hoe je bepaalde klussen het best aan kunt pakken. Daarnaast weet je voor aanvang van de werkzaamheden waar je aan toe bent als je gaat verhuizen. Dit voorkomt eventuele vervelende verrassingen.


Asbest

Ga je klussen in een woning die gebouwd is vóór 1994? Vraag altijd eerst advies aan Rhenam Wonen. Asbest is een bouwmateriaal met een vezelige structuur dat tussen 1945 en 1993 in veel woningen is gebruikt. Wanneer je in een woning van vóór 1994 gaat verbouwen of klussen, let dan goed op met wat voor materialen je te maken hebt. Meer informatie vind je in de flyer over asbest.

 

Schotelantenne

Wil je een schotelantenne aan jouw woning bevestigen, dan heb je toestemming nodig van Rhenam Wonen. Hoe dit in zijn werk gaat en aan welke regels je moet voldoen, lees je in de flyer over schotelantennes.

 

Meer informatie
Voor de meest voorkomende klussen hebben we kluswijzers beschikbaar. De kluswijzers kun je hier downloaden.