Als je een woning van Rhenam Wonen huurt, dan ben je daarvoor huur verschuldigd. Bij vooruitbetaling dient de huur vóór of op de eerste van de maand betaald te zijn.

Betalingsmogelijkheden 

De huurbetaling vindt standaard plaats via automatische incasso. AcceptEasy of pinnen op ons kantoor behoren ook tot de betalingsmogelijkheden. De huur contant betalen is bij ons vanwege veiligheidsredenen niet mogelijk.

  1. Automatische incasso
    Wil je geen omkijken hebben naar de huurbetaling? Kies er dan voor om de maandelijkse huur automatisch van je rekening af te laten schrijven. De maandelijkse huur wordt dan op de eerste van de maand afgeschreven. Zodra er een wijziging plaatsvindt in de te betalen huurprijs, passen wij dat automatisch aan. Maak jij nog geen gebruik van automatische incasso, maar wil jij wel dat de huur automatisch afgeschreven wordt van jouw rekening? Vraag dan hier jouw SEPA-machtiging aan.
  2. AcceptEasy
    AcceptEasy is een e-mail met daarin een betaallink. AcceptEasy heeft als voordeel dat het betaalverzoek automatisch tussen de 22e en 25e dag van de voorgaande maand wordt verzonden. Hier kun je een digitaal betaalverzoek aanvragen: aanvraagformulier digitaal betaalverzoek

Jouw privacy wordt gewaarborgd
Je kunt erop vertrouwen dat wij discreet met jouw gegevens omgaan. Al je vragen en gegevens worden bij ons vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld. Rhenam Wonen respecteert en waarborgt jouw privacy. 

Betaal tijdig
Huurders die niet op tijd betalen krijgen een betalingsherinnering, eventueel gevolgd door een aanmaning. Indien er niet tijdig op de aanmaning(en) wordt gereageerd zal de vordering in handen gegeven worden van een advocatenkantoor. 

Betalingsregelingen
Als je de huur door onvoorziene omstandigheden niet kunt betalen, dan is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen. Zolang de vordering nog niet in handen is gegeven van de advocaat kun je met Rhenam Wonen een betalingsregeling afspreken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Stuur direct een verzoek naar huurincasso@rhenam.nl en gebruik dit format voor de aanvraag van een betalingsregeling: 

Ik wil een betalingsregeling aanvragen voor [soort betalingsachterstand met bedrag (€) en datum]. Mijn voorstel is om dit te betalen in [aantal termijnen] van [termijnbedrag in €]. 

Vermeld in dit voorstel altijd je telefoonnummer. Wij nemen nog contact met je op. 

Het is uiteraard ook mogelijk om telefonisch een verzoek in te dienen. Bel hiervoor met onze klantenservice via (0317) 68 32 00).