Energiezuinige woning
In een energiezuinige woning  is de energierekening lager en het comfort hoger. Daarnaast verplicht de overheid woningcorporaties om de woningvoorraad  te verduurzamen. Daarom gaan we meer dan 1.800 woningen energiezuiniger maken. Dat betekent een verlaging van de woonlasten. Het energiezuinig maken van de woningen koppelen we zoveel mogelijk aan al gepland onderhoud. Dit betekent dat we alle woningen met een energielabel D of lager (E, F of G) gaan aanpakken. De woningen krijgen een duurzame upgrade die er voor zorgt dat uw energierekening daalt en het comfort verbetert. Niet alle woningen krijgen dezelfde upgrade. Per complex bekijken we welke maatregelen het beste passen bij de woningen.

Nu al aan de slag 
U hoeft niet te wachten tot we uw woning gaan aanpakken. U kunt nu al aan de slag! Maak daarvoor een afspraak met de energiecoach Arie Kooijman, bestuurslid van het Huurdersplatform Amerongen en omstreken. Hij is opgeleid tot energiecoach en kan u allerlei praktische informatie en adviezen geven. Hij verstrekt zowel advies aan huurders in de gemeente Rhenen, als de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Met de energiecoach kunt u stap voor stap uw energieverbruik efficiënter regelen. Zo kijkt een energiecoach samen met u naar bijvoorbeeld het stroomgebruik van huishoudelijke apparaten, verwarming in uw huis en de hoeveelheid water die u verbruikt. Met een aantal simpele maatregelen kunt u op verschillende manieren tientallen euro’s besparen. Het advies van de energiecoach is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Bespaartest
U kunt ook zonder de energiecoach al aan de slag. Met de bespaartest van Milieucentraal ziet u of u thuis nog meer kunt besparen op uw energierekening. Doe de bespaartest en u krijgt vijftien tips te zien. U kiest of de tip past bij uw situatie en krijgt aan het einde van de test praktische informatie die u zelf gemakkelijk kunt uitvoeren.

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/snel-besparen/