Huurbetaling

Als u een woning huurt van Rhenam Wonen dan bent u daarvoor huur verschuldigd. De huur dient bij vooruitbetaling voor of op de eerste van de maand betaald te zijn.

Automatische incasso
De huurbetaling vindt plaats via automatische incasso. De maandelijkse huur wordt op de eerste van de maand afgeschreven. Pinnen in ons kantoor behoort eventueel ook tot de betalingsmogelijkheden. Uw huur contant betalen is bij ons om veiligheidsredenen niet mogelijk.

Betaal tijdig!
Huurders die niet op tijd betalen krijgen een aanmaning. Indien er niet tijdig  op de aanmaning(en) wordt gereageerd zal de vordering in handen gegeven worden van een advocatenkantoor. 

Uw privacy wordt gewaarborgd
U kunt erop vertrouwen dat wij discreet met uw gegevens en problemen omgaan. Al uw vragen en gegevens worden bij ons vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld. U kunt er van uitgaan dat Rhenam Wonen uw privacy respecteert en waarborgt.

Acceptgiro's vervallen 
In 2021 vervallen de acceptgiro's. Als u hiervan gebruik maakt voor het betalen van uw huur, kunt u in het vervolg kiezen voor twee alternatieven:

- de huur automatisch af laten schrijven door Rhenam Wonen

- de huur betalen via AcceptEasy

AcceptEasy
AcceptEasy is een e-mail met een IDEAL-link daarin. AcceptEasy heeft als voordeel dat het betaalverzoek al rond de 22e dag van de voorgaande maand automatisch wordt verzonden. Bij ontvangst van uw salaris kunt u meteen de huur overmaken naar Rhenam.
Het aanvragen van een digitaal betaalverzoek kunt u aanvragen via het aanvraagformulier digitaal betaalverzoek

SEPA-machtiging doorlopende incasso 
Wilt u geen omkijken hebben naar de huurbetaling? Kies er dan voor de maandelijkse huur automatisch van uw rekening af te laten schrijven. Zodra er een wijziging plaatsvindt in de te betalen huurprijs, passen wij dat automatisch aan. Wanneer u het achteraf niet eens bent met de aanpassing, dan bent u vrij om de automatische betaling terug te draaien (storneren).
Wilt u maandelijks uw huur automatisch laten afschrijven van uw rekening. Vraag hier uw SEPA-machtiging aan. Deze kunt u ook gebruiken als uw rekeningnummer is gewijzigd.

Betalingsregelingen
Indien u door onvoorziene omstandigheden op een bepaald moment de huur niet kunt betalen, dan is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen. Zolang de vordering nog niet in handen is gegeven van de advocaat kunt u met Rhenam Wonen een betalingsregeling afspreken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Het aantal maandelijkse termijnen bedraagt ten hoogste 6. Aan de maandelijkse termijnen is een minimum verbonden van € 45,-.

Heeft u vragen over geldzaken?
Of heeft u hulp nodig met brieven of administratie?
Wilt u meer grip op uw geldzaken?
 

Woont u in de gemeente Rhenen?
Dan kunt u voor vragen en advies over uw financiële problemen terecht bij het Budget Advies Centrum (BAC)

Wanneer: Het financieel spreekuur is op 

  • maandag 9.00 - 10.30 uur
  • dinsdag 15.00 - 16.30 uur
  • woensdag 9.00 - 10.30 uur 
  • donderdag 15.00 - 16.30 uur
  • vrijdag 9.00 - 10.30 uur 

Adres: Raadhuisplein 1, Veenendaal (naast de balie van Veens)

Woont u in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Driebergen
Dan kunt u elke week in Driebergen terecht bij de inloop “grip op geldzaken”. Een team van specialisten en vrijwilligers staat voor u klaar. 

U kunt elke week terecht bij een van de financiële inlopen:

  • Op dinsdag in Driebergen in de Bibliotheek, Buzziburglaan 1, van 10.00-11.30
  • Op donderdag in Doorn in het Cultuurhuis, Kerkplein 2, van 10.00-12.00

Amerongen 
Vanaf 6 september kunt u ook in Amerongen elke week terecht bij de inloop "grip op geldzaken".

Wanneer: De inloop is iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Zonder afspraak en gratis.

Adres: Allemanswaard, Allemanswaard 15 in Amerongen.

Kom gerust, gewoon doen!
Veel gehoorde uitspraken zijn: “Gewoon doen, daar gaat het om". Vaak zie je na verloop van tijd dat mensen er ook plezier in krijgen om de administratie te ordenen. Het op orde brengen van je administratie geeft ook veel rust in je hoofd. Dus heeft u vragen of hulp nodig, kom dan gerust langs bij het spreekuur. 

Folder huurbetaling en huurtoeslag

Folder huurbetaling en huurtoeslag
Download