Organisatie

Welkom bij Rhenam Wonen! Rhenam Wonen is het resultaat van een fusie tussen de Rhenense Woningstichting en Woningstichting Amerongen. De nieuwe naam is — heel herkenbaar — een samenvoeging van de plaatsnamen Rhenen en Amerongen. Daarmee benadrukken we het belang dat we hechten aan lokale verankering.

Rhenam Wonen is werkzaam binnen de gemeenten Utrechtse Heuvelrug (in de kernen Amerongen, Maarn, Overberg en Leersum) en Rhenen (in de kernen Rhenen, Elst en Achterberg) en heeft ruim 2.700 woningen in eigendom.

Organisatie
Er zijn 23 mensen werkzaam, waaronder negen parttimers. De organisatie wordt bestuurd door een directeur/bestuurder waarop toezicht wordt gehouden door de Raad van Commissarissen die bestaat uit vijf mensen.

Kennismaken met Rhenam Wonen
Benieuwd wat Rhenam Wonen allemaal doet? Bekijk hier onze bedrijfsfilm.

Rhenam Wonen 100 jaar    
23 januari 1919 ondertekende notaris J.A. van Iterson de oprichtingsakte van de Woningstichting Rhenen. Anderhalve maand later, op 5 maart 1919, deed hij hetzelfde voor de stichting Elster Woningbouw en op 17 februari 1919, werd de woningbouwvereniging Amerongen opgericht. Alle reden dus om 2019 uit te roepen tot het ivoren jubileumjaar van de sociale woningbouw in Rhenen en Amerongen.

Het begon met de bouw van tuindorp Vreewijk aan het begin van de vorige eeuw. Daarvoor werd op 23 januari 1919 de Woningstichting Rhenen opgericht. In de jaren 30 ging de stichting op in het gemeentelijk woningbedrijf Rhenen om in 1994 weer zelfstandig te worden als de Rhenense Woningstichting.

En sinds de fusie met Woningstichting Amerongen in 2016 heten we Rhenam Wonen. Maar we zijn 'geboren' in 1919 en dus vieren we komend jaar onze verjaardag! We doen dat vanaf 23 januari en we vieren het door het jaar heen met tal van activiteiten, publicaties en feestelijkheden. In de eerstvolgende Deurpost en op deze pagina leest u hier meer over.

Omdat we u ook een blik willen geven op de geschiedenis van de afgelopen 100 jaar, werken we nauw samen met de Historische Vereniging Oudheidskamer Rhenen en omstreken. Maar misschien heeft u ook wel oude foto's krantenknipsels, anekdotes en andere herinneringen uit de afgelopen 100 jaar! Beelden en berichten die te maken hebben met wonen in Rhenen, Amerongen en de regio. Wij stellen het heel erg op prijs als u die met ons wilt delen!

U kunt uw bijdragen sturen naar info@rhenam.nl of Postbus 188, 3910 AD  Rhenen.