Ga naar de inhoud

Afgelopen dinsdag 28 maart ondertekenden Wieke van Veldhuizen (onze directeur-bestuurder) en Linda Groenen (directeur Atriensis innovatie) de raamovereenkomst voor de Spaarpomp. Rhenam Wonen verduurzaamt in hoog tempo en zet met deze ondertekening een extra stap in het verminderen van het gasverbruik en de CO2-uitstoot.

 

Energiezuinige warmtepomp

Wij werken samen met Bespaarpompplus (dochteronderneming van Atriensis innovatie) voor het toepassen van de Spaarpomp. De Spaarpomp is een hybride warmtepomp waarbij een ventilatiesysteem met de cv-ketel samenwerkt en warmte uit de binnenlucht gebruikt om het huis mee te verwarmen. De energiezuinige pomp zorgt voor een lager gasverbruik. 

 

Van start met de pilot  

Vanaf 2026 is het verplicht om hybride warmtepompen te plaatsen bij het vervangen van de ketel. Wij gaan hier nu al mee van start. Nu de raamovereenkomst ondertekend is, kunnen wij aan de slag met de uitrol. De planning is dat de systemen dit jaar in twee complexen worden geïnstalleerd. Wij beginnen met een pilot en onderzoeken kansen voor verduurzamingsplannen voor de komende jaren.

 

Duurzaam huren

Rhenam Wonen streeft naar een duurzame, CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Daarbij focussen wij ons op het verlagen van de woonlasten voor de huurders en het snel terugdringen van het aardgasverbruik. De overstap naar hybride warmtepompen – waar de Spaarpomp er één van is – past bij deze ambities. Uiteindelijk willen wij op grote schaal hybride warmtepompen toepassen, om de CO2-uitstoot te reduceren en een lagere energierekening en een gezond binnenklimaat te creëren voor onze huurders.