Nieuwbouwprojecten

Woonzorgcentrum De Linde

Woonzorgcentrum De Linde

De ontwikkeling van het nieuwe woonzorggebouw 'De Linde' in Achterberg is nog niet zeker. Het definitief ontwerp voor het gebouw was al klaar. Daarna zijn de technische en energetische maatregelen en de binneninrichting verder uitgewerkt. Dit alles en stijgende prijzen maken het plan flink duurder dan verwacht. 

In overleg met alle betrokkenen blijven we nieuwe mogelijkheden onderzoeken en in het eerste kwartaal van 2018 weten we of het plan financieel haalbaar is. 

 

Woningtype: Woonzorgcentrum
Oplevering: nog niet bekend
Bekijk project
Koningin Wilhelminaweg, Amerongen

Koningin Wilhelminaweg, Amerongen

Aannemingsbedrijf J. Bouman uit Rhenen is inmiddels begonnen met de verbouwing van de voormalige apotheek in Amerongen. Daar worden de laatste vijf appartementen voor mensen met autisme gerealiseerd.
Drie appartementen zijn er al, dus uiteindelijk kunnen er acht mensen beschermd komen te wonen. Zij worden begeleid door Styx Coaching en Training. 

De verwachting is dat de appartementen in september 2018 worden opgeleverd.

Woningtype: Appartementen
Oplevering: september 2018
Bekijk project
Eindseweg, Overberg

Eindseweg, Overberg

Ook met de plannen voor elf eengezinswoningen aan de Eindseweg in Overberg zijn we een eind op streek. Het definitief ontwerp is gereed. Maar voordat we een omgevingsvergunning aanvragen, onderzoekt adviesbureau Companen of er ook echt behoefte is aan nieuwe eengezinswoningen in de sociale huur in Overberg. Daarnaast lopen er nog diverse andere onderzoeken en is Rhenam Wonen in overleg met de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 
 
Woningtype: Eengezinswoningen
Oplevering: nader te bepalen
Bekijk project
Allemanswaard, Amerongen

Allemanswaard, Amerongen

Allemanswaard, het nieuwe multifunctionele centrum in Amerongen, is op 12 december 2015 officieel geopend. MFC Allemanswaard heeft voorzieningen voor onderwijs, cultuur, welzijn & gezondheid, sport en wonen. 

Een aantal commerciële ruimten voor de verhuur is casco opgeleverd en wordt vanaf begin 2016 afgebouwd.

Koningin Emmalaan 
Aan de Koningin Emmalaan is een bouwvergunning voor 7 eengezinswoningen. In 2016 onderzoekt Rhenam Wonen of hier nog steeds vraag naar is, of dat er andere plannen gemaakt moeten worden.  

Sporthal de Ploeg
De tweede fase van de sporthal wordt in 2016 herontwikkeld. 

 

Woningtype: Multifunctioneel centrum
Oplevering: 1 november 2014 (opening 12 december 2015)
Bekijk project
Het Bosje in Elst, het huis van je leven

Het Bosje in Elst, het huis van je leven

Eind 2014 hebben we de belangstelling gepeild voor de nieuwbouw van 13 levensloopbestendige seniorenwoningen in Elst en die belangstelling was er.

Heel lang was het spannend maar de kogel is door de kerk: we hebben een omgevingsvergunning aangevraagd voor de nieuwbouw van 13 levensbestendige seniorenwoningen in Elst. De financiën waren een knelpunt: het project was te duur. Maar na een nieuwe bezuinigingsronde zijn we er toch in geslaagd het plan financieel haalbaar te maken. 

In januari 2018 gaat de eerste schop de grond in voor de bouw van 13 levensloopbestendige woningen voor senioren in Elst. Eind november is Rhenam eigenaar geworden van de grond dus nu kan Bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp echt aan de slag. In de levensloopbestendige woningen zijn alle gebruiksfuncties op de begane grond: woonkamer, keuken, toilet, badkamer en slaapkamer, meterkast, berging, noem maar op. De afmetingen van de ruimten en de doorgangen zijn zodanig dat iedereen - dus ook de mensen met een rollator of rolstoel - zich er goed kunnen bewegen. 

De nieuwe huizen worden gebouwd op het terrein ten zuiden van de MFC Het Bestegoed. De locatie ligt in het hart van Elst met verschillende voorzieningen op loopafstand. De woningen hebben allemaal één bouwlaag met een kap, en zijn verdeeld in drie bouwblokken; één langs de Tabaksweg en twee langs De Spijlen. De woningen komen te staan rond een parkeerhofje aan de achterzijde van de woningen.

Als alles volgens planning verloopt, kunnen we de woningen in september 2018 opleveren.

Met de ondertekening van de koopakte door de gemeente Rhenen en Rhenam Wonen kan de bouw beginnen.

Woningtype: seniorenwoningen
Oplevering: september 2018
Bekijk project
pagina 1 van 2