Nieuwbouwprojecten

Woonzorgcentrum De Linde

Woonzorgcentrum De Linde

De plannen voor een nieuw woonzorgcentrum in Achterberg naderen hun voltooiing. In de Linde komen 24 studio's voor kwetsbare ouderen. We leggen de laatste hand aan het definitief ontwerp. Als alle betrokken partijen daaraan hun goedkeuring geven, dan doen we opnieuw een financiële haalbaarheidsstudie. Dat moet voor een tweede keer omdat het project op detailniveau verder is afgestemd op wet- en regelgeving. De uitkomst hiervan leggen wij voor aan de besturen van QuaRijn en Rhenam Wonen. Als het plan financieel haalbaar is en bestuurders besluiten door te gaan met de realisatie van de bouw, dan vragen wij een omgevingsvergunning aan.

Rhenam is verantwoordelijk voor de bouw van het vastgoed. Wij verhuren dat vervolgens aan QuaRijn dan in 'De Linde' de zorg gaat verlenen.

 

 

Woningtype: Woonzorgcentrum
Oplevering: nog niet bekend
Bekijk project
Koningin Wilhelminaweg, Amerongen

Koningin Wilhelminaweg, Amerongen

Transitie oude apotheekgebouw Koningin Wilhelminaweg naar 8 appartementen geschikt voor begeleid wonen autistische jongeren (Styx). Drie appartementen zijn al enige tijd verhuurd. De huidige apotheekruimte op de begane grond wordt omgebouwd tot vijf appartementen. Het streven is die voor het einde van het jaar op te leveren. De bewoners worden er begeleid door Styx Coaching & Training.

Woningtype: Appartementen
Oplevering: eind 2017
Bekijk project
Eindseweg, Overberg

Eindseweg, Overberg

Ook met de plannen voor elf eengezinswoningen aan de Eindseweg in Overberg zijn we een eind op streek. Het definitief ontwerp is gereed. Maar voordat we een omgevingsvergunning aanvragen, onderzoekt adviesbureau Companen of er ook echt behoefte is aan nieuwe eengezinswoningen in de sociale huur in Overberg. Dat onderzoek rondt het bureau in mei af. Daarna neemt het bestuur van Rhenam Wonen een besluit over hoe verder te gaan met de plannen. Uiteraard is daarbij de uitkomst van het onderzoek een belangrijke factor.
Woningtype: Eengezinswoningen
Oplevering: nader te bepalen
Bekijk project
Allemanswaard, Amerongen

Allemanswaard, Amerongen

Allemanswaard, het nieuwe multifunctionele centrum in Amerongen, is op 12 december 2015 officieel geopend. MFC Allemanswaard heeft voorzieningen voor onderwijs, cultuur, welzijn & gezondheid, sport en wonen. 

Een aantal commerciële ruimten voor de verhuur is casco opgeleverd en wordt vanaf begin 2016 afgebouwd.

Koningin Emmalaan 
Aan de Koningin Emmalaan is een bouwvergunning voor 7 eengezinswoningen. In 2016 onderzoekt Rhenam Wonen of hier nog steeds vraag naar is, of dat er andere plannen gemaakt moeten worden.  

Sporthal de Ploeg
De tweede fase van de sporthal wordt in 2016 herontwikkeld. 

 

Woningtype: Multifunctioneel centrum
Oplevering: 1 november 2014 (opening 12 december 2015)
Bekijk project
Het Bosje in Elst, het huis van je leven

Het Bosje in Elst, het huis van je leven

Het huis van je leven. Onder dat motto willen we wellicht dertien levensloopbestendige woningen voor senioren gaan ontwikkelen in het hart van Elst. Woningen met alle gebruiksfuncties op de begane grond, waar iedereen zich fijn en goed kan bewegen en met alle belangrijke voorzieningen in de buurt.

Eind 2014 hebben we de belangstelling gepeild voor de nieuwbouw van 13 levensloopbestendige seniorenwoningen in Elst en die belangstelling was er.

Heel lang was het spannend maar de kogel is door de kerk: we hebben een omgevingsvergunning aangevraagd voor de nieuwbouw van dertien levensbestendige seniorenwoningen in Elst. De financiën waren een knelpunt: het project was te duur. Maar na een nieuwe bezuinigingsronde zijn we er toch in geslaagd het plan financieel haalbaar te maken. We hebben al een aannemer geselecteerd, dus als de gemeente Rhenen de omgevingsvergunning afgeeft, dan kunnen we gaan bouwen!

Woningtype: seniorenwoningen
Oplevering: nog niet bekend
Bekijk project
pagina 1 van 2